13.6 C
Uzhhorod
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Уряд Угорщини не знав про домовленості зі звільнення полонених закарпатців

Між і так напруженими відношеннями України та Угорщини , визрів черговий політичний скандал. Росія звільнила з полону 11 військових із Закарпаття, угорського походження та відправила їх не на Україну, а в Угорщину. Ніби ініціатором звільнення стала російська православна церква, яка «вимолила» полонених у міністерства оборони. Водночас уряд Угорщини стверджує, що одинадцять осіб були звільнені з полону завдяки співпраці РПЦ і Мальтійської благодійної службу та без їх участі.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, військовополонених перевезли до Угорщини через політичні інтереси Віктора Орбана, щоб довести всім угорцям, які проживають тут і за кордоном, що він є їхнім єдиним захисником.

Водночас виявилося, що частина військових мають угорське громадянство, що теж підлило масла в огонь.

Наразі троє військовополонених виявили бажання повернутися в Україну та зараз вже знаходяться на її території.

Те, що 11 військових залишилися живими та повернулися додому однозначно заслуговує поваги, але для чого було Росії, робити такий жест не зрозуміло.

Можливо хтось в Кремлі, вирішив підлити масла в огонь між відносинами України та Угорщини, поставивши Угорщину «другом» Москви, який за спиною України, може вирішувати будь-які питання.

Факт той, що Угорщина не могла відмовити у поверненні полонених ще було би ще гіршим варіантом, а так вийшов черговий політичний скандал.

Нагадаємо, що Угорщина відмовилася надавати Україні військову допомогу водночас робить величезні зусилля для допомоги українським біженцям та гуманітарною допомогою.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News