3.6 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Українська ПЦУ боїться переходити на святкування Різдва 25 грудня тому, що народ ще не «дозрів»

Багато православних віруючих українців (ПЦУ) так і не можуть зрозуміти, чому українська православна церква, яка себе позиціонує, як незалежна, продовжує святкувати всі релігійні свята разом з Москвою, а не так як переважна більшість світу.

Цікавий коментар на цю тему дав глава Православної церкви України Епіфаній в інтерв’ю для Радіо Свобода.

Митрополит Київський і всієї України заявив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, проте процес має відбутися поступово.

Глава ПЦУ переконаний, що, наразі, в нинішній період різдвяних свят: – “храми 25-го будуть порожніми, а 7-го будуть повними”.

“Потрібно займатися просвітницькою роботою. Бо ми бачимо, що в інших помісних православних церквах, наприклад, Елладська церква, Румунська церква, які свого часу перейшли на новий календар, все ж таки у них є певне розділення – залишилися ті, яких називають “старостильниками”, тобто вони святкують за старим стилем. Ми не маємо права допустити розділення”, – ще раніше заявляв Епіфаній.

Мораль цієї «басні» схоже така – ймовірно ПЦУ боїться втратити вірників, а можливо показати їх реальну кількість.

7 січня українські православні церкви, а також Українська греко-католицька церква продовжать святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем (так званим “старим стилем”).

Римо-католицька церква і більшість протестантських церков, а також більшість православних церков світу святкуватимуть Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем.

Ще цікаво, що Епіфаній вважає перехід можливий не раніше, як за 10 років.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News