14.2 C
Uzhhorod
Середа, 23 Жовтня, 2024

Українців у Німеччині хочуть позбавити громадянської допомоги у розмірі 563 євро, повідомляє Deutsche Welle

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив про плани припинити виплату громадянської допомоги (Bürgergeld) для українців, яка надається безробітним громадянам ФРН і становить 563 євро на місяць. Цю допомогу українці отримують з червня 2022 року, проте, за словами Лінднера, буде здійснено перехід на інші форми соціальних виплат.

Лінднер підкреслив, що українці не повинні автоматично отримувати громадянську допомогу, яка покликана забезпечити соціально-економічний мінімум для тих, хто тимчасово не має роботи. Він запропонував розглянути варіанти для встановлення окремого правового статусу для українських біженців та зрівняти їхні виплати з іншими біженцями, які наразі отримують 460 євро на місяць.

Попри зміни, українцям, як і раніше, не доведеться проходити процедуру надання притулку. Однак вони втратять доступ до Bürgergeld.

За даними DW, наразі в Німеччині проживає близько 1,2 мільйона українців, і 65% з них отримують громадянську допомогу, що є значно вищим показником у порівнянні з іншими мігрантськими групами.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News