16.9 C
Uzhhorod
Неділя, 8 Вересня, 2024

Угорщина не підтвердить іншого посла крім Федора Шандора та чому тягне МЗС?

Міждержавні відносини України та Угорщини, наразі продовжують погіршуватися,а остання заява Віктора Орбана,що вони чекають українську делегацію в Будапешті, для переговорів стосовно розблокування 500 мільйонів євро допомоги Україні, ще більше загострює ситуацію.

Україна вже виконала одну умову Угорщини стосовно «ОТП» банку та вивела його з списку спонсорів війни, але Угорщині того мало, вони вимагають юридичних гарантій. Схоже, що Угорщина, висуне ще одне питання, а саме ситуацію з національною меншиною в Закарпатті.

Ще однією проблемою,яка є між державами це призначення посла України в Угорщині. Угорщина виконала всю процедуру призначення на цю посаду закарпатця Федора Шандора,який знає проблеми закарпатських угорців з середини, але МЗС України чомусь з цим питанням тягне.

Цікаво, що за відсутності посла в Будапешті, посольство України там активності не проявляє, а про його роботу можна побачити на офіційному сайті, де остання публікація була в середині літа.

Ще цікаво, що огляду про повідомлення українців,які знаходять в Угорщині у більшості випадків вони вирішують свої проблеми самі без звернення про допомогу в дипломатичні установи.

За неофіційною інформацією Угорщина не підтвердить іншого посла крім Федора Шандора, тому МЗС України не варто шукати йому заміну.  

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News