15.8 C
Uzhhorod
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Суд засудив жителя Буштина до 5 років позбавлення волі за незаконне перетинання кордону

25 січня 2024 року Виноградівський районний суд Закарпатської області виніс вирок у кримінальній справі № 308/22836/23, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 407 Кримінального кодексу України.

Засуджений, громадянин України, уродженець селища Буштино, Тячівського району Закарпатської області, визнаний винним у незаконному перетині державного кордону України.

Суд встановив, що 20 січня 2023 року засуджений, перебуваючи на території Угорщини, незаконно перетнув державний кордон України в пункті пропуску “Дяково”. При перетині кордону він не пред’явив документів, що посвідчують його особу, та не пройшов встановлений контроль.

Суд, враховуючи характер і ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, має на утриманні неповнолітню дитину, а також обставини, що пом’якшують покарання, а саме: щире каяття обвинуваченого, призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років.

Вирок суду не набрав законної сили і може бути оскаржений до Закарпатського апеляційного суду.

Коментар експерта

Законодавством України передбачена кримінальна відповідальність за незаконне перетинання державного кордону України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

У даній справі обвинувачений визнаний винним у незаконному перетині кордону України. Суд, враховуючи всі обставини справи, призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років.

Цей вирок є справедливим і відповідає вимогам закону.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News