5.2 C
Uzhhorod
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Скандал із закарпатським нардепом Андрієм  Жупанином, який  не дивлячись на війну регулярно відвідує Лондон (відео)

Народний депутат від партії “Слуга народу” Андрій Жупанин під час повномасштабної війни регулярно їздить до Лондона, де перебуває його дружина і де він навчається у місцевій бізнес-школі. Свої виїзди Жупанин пояснює “парламентською роботою” і офіційними відрядженнями, проте журналісти знайшли докази його дозвілля в столиці Великобританії і не змогли знайти підтвердження його парламентської діяльності там.

11 червня дружина нардепа Богдана Жупанина опублікувала в Instagram спільну світлину з чоловіком. Журналісти Bihus.Info ідентифікували місце зйомки – перетин вулиць Чізвік та Мертон у Лондоні. Упродовж 11-20 червня вона регулярно публікувала фото та відео з прогулянок та відпочинку у Лондоні. Зокрема, 16 червня в Інстаграмі вона виставила фотографії з лондонського ресторану, де на одному з фото журналісти впізнали Жупанина.

Жупанин видалив цей допис. За даними системи голосування “Рада”, нардеп був відсутній у парламенті 18-20 червня, коли голосували важливі законопроекти. З січня 2023-го, відповідно до рішення РНБО, нардепи не мають права виїжджати з України у недержавницьких справах, тож журналісти зацікавились офіційними підставами виїзду Жупанина. Виявилося, що в серпні 2022-го, в розпал війни, він вступив до London Business School, де отримав стипендію на часткове покриття вартості навчання у 2023-му.

У статті школи Жупанин зазначав: “Я все ще живу в Україні, тому принаймні раз на місяць витрачаю 54 години на подорож, щоб залишитися в Лондоні на 48 годин”. Проте навчання не може бути підставою для виїзду нардепів, тому в коментарі Bihus.Info Жупанин заявив, що нині їздить в Лондон виключно по роботі. Лише за останні кілька місяців він тричі виїжджав туди, останній раз – з 8 по 16 червня.

“За останні кілька місяців був у Лондоні 3 рази, кожного разу поїздка була пов’язана з роботою по лінії групи дружби між парламентами України та Великобританії. Моє крайнє відрядження до Лондона припало на 8-16 червня та відбулося на офіційне запрошення від депутатів парламенту Великобританії пані Dame Karen Anne Bradley та пана Alex Sobel”, – заявив Жупанин.

Втім, журналістам не вдалося знайти підтвердження робочих зустрічей Жупанина. У соцмережах і на офіційних сторінках британських парламентарів немає згадок про Жупанина чи робочі візити українських депутатів у червні. Крім того, Жупанин був відсутній у Раді і після 16 червня. Він підтвердив, що після відрядження взяв кілька днів відпустки, але присвятив їх навчанню. Журналісти припускають, що він провів цю відпустку у Лондоні, через що пропустив засідання у ВР.

Журналісти звернулися до Апарату Верховної Ради за інформацією про офіційні відрядження Жупанина з моменту початку його навчання у Лондонській бізнес-школі. Посилаючись на службову інформацію, там відмовились відповідати, але уточнили: “відшкодування витрат на відрядження не здійснювалося”. Також зазначили, що упродовж запитуваного періоду Жупанину надавали відпустки без збереження заробітної плати.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News