15.8 C
Uzhhorod
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Повістки поштою – якщо адресат з якихось причин не зміг отримати повістку, вона все одно вважається врученою

В Україні  почали впроваджувати нову практику розсилання заочних повісток, які вважаються врученими, навіть якщо особа їх фактично не отримала. Це нововведення було першими зафіксовано у Волинському територіальному центрі комплектування (ТЦК).

Як повідомила речниця відомства Ульяна Кравчук, резервістам та військовозобов’язаним надсилають повістки на оновлення військово-облікових даних рекомендованими листами. Ці листи відправляються на адресу, яку особа вказала в територіальному центрі, або ж на останнє місце реєстрації. Навіть якщо адресат з якихось причин не зміг отримати повістку, вона все одно вважається врученою.

У разі неявки до ТЦК у призначений на порядку денному час, особу можуть притягнути до адміністративної відповідальності, включаючи штраф та позбавлення права керування авто. Однак, зобов’язання з’явитися до ТЦК залишається чинним, незалежно від того, чи була фактично отримана повістка.

Це нововведення викликало обговорення в суспільстві, оскільки воно вводить серйозні зміни до процесу вручення повісток та накладає додаткові обов’язки на військовозобов’язаних.

Дана норма передбачена новими змінами в законодавстві.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News