15.3 C
Uzhhorod
Субота, 21 Вересня, 2024

Польща чекає українських заробітчан та готова дати ще роботу близько мільйону

«Безробіття в Польщі низьке, і, враховуючи напружену ситуацію за нашим східним кордоном, наш ринок праці здатний прийняти ще велику кількість людей з України», – сказала польському інформаційному агентству PAP міністр родини та соціальної політики Марлєна Мальонґ.

Очільниця Міністерства праці, родини та соціальної політики в інтерв’ю PAP зазначила, що громадяни України вже багато років приїжджають до Польщі в пошуках роботи. Вона повідомила, що в країні нині може бути працевлаштований навіть приблизно мільйон українців. Протягом року, як додала вона, їх стає усе більше, оскільки значна частина міграції з України є сезонною та циркулюючою.

«Наш ринок праці щороку приймає дуже велику кількість громадян з України. Ми бачимо, що безробіття в Польщі низьке, тому у нас постійно відкритий ринок для працівників. Також дуже висока здатність приймати працівників з України», – сказала міністр Мальонґ.

Вона нагадала, що вже раніше були змінені правила, які подовжують можливість безперервної праці в Польщі для громадян України з півроку до двох років. За новими правилами також не буде періоду вимушеної перерви, під час якого громадянам України не можна буде довіряти роботу за спрощеною процедурою.

Складається враження, що загострення російсько-українського конфлікту на руку польським роботодавцям та відповідно бюджету країни.

Зрозуміло, що їм не потрібні пенсіонери, а молоді робочі руки, ще цікаво, що за даними соціології майже дві третіх українських заробітчан мають вищу освіту.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News