21.4 C
Uzhhorod
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Politico: Байден назвав союзникам дату “нападу на Україну”

Президент США Джо Байден під час відеоконференції з лідерами союзних країн заявив, що Росія нібито “може вчинити напад на Україну” 16 лютого. Про це йдеться у статті, опублікованій у п’ятницю газетою Politico. Журналісти видання посилаються у статті на власні джерела та заявляють, що у відеоконференції взяли участь лідери США, Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Польщі, Румунії та Франції, а також генсек НАТО та голова Єврокомісії. У статті стверджується, що США попередили союзників про те, що «вторгнення Росії» можуть передувати ракетні удари та кібератаки. При цьому неназваний британський чиновник заявив газеті, що Лондон має «іншу інтерпретацію даних розвідки» про 16 лютого.

І повідомляється, що інші європейські джерела відреагували на повідомлення із ще більшим скептицизмом. Трохи раніше агентство Bloomberg випустило матеріал, у якому стверджується, що Росія може напасти на Україну 15 лютого.

Жодне прізвище в повідомленні не названо, жодних доказів цих заяв, зрозуміло, немає. На початку лютого агентство Bloomberg опублікувало заголовок “Росія вторглася в Україну”. Пізніше це повідомлення видалили та визнали помилкою.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News