16.9 C
Uzhhorod
Неділя, 8 Вересня, 2024

На Закарпатті близько 300 підприємців потрапили в «пастку» через перевірку газових лічильників

На Закарпатті близько 300 підприємців зіткнулися з проблемами через перевірку газових лічильників після скасування Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2022 р. № 548 “Про деякі питання забезпечення природним газом побутових споживачів у період воєнного стану”.

Ця постанова скасовувала періодичність перевірки лічильників газу для побутових споживачів, включаючи суб’єктів підприємницької діяльності (СПД), з 5 квітня 2022 року до 22 листопада 2023 року. У цей період перевірки не проводились, і штрафи за прострочену перевірку не застосовувалися.

Однак, з 23 листопада 2023 року, після скасування Постанови № 548, періодичні повірки лічильників газу знову стали обов’язковими. Багато підприємців не виконали необхідні перевірки після відновлення вимог, що призвело до проблем з постачальниками газу. Останні вважають газ, спожитий після закінчення строку перевірки, незаконно використаним, що може призвести до великих штрафів та інших фінансових санкцій.

Ця ситуація створила значні труднощі для підприємців, які не встигли вчасно виконати перевірки лічильників та тепер опинилися в юридичній та фінансовій пастці.

4o

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News