12.5 C
Uzhhorod
Четвер, 19 Вересня, 2024

Між мрією та реальністю: що штовхає українців повертатися додому

Незважаючи на триваючу війну, більшість українців, які вимушено покинули свої домівки, мріють повернутися на батьківщину. За результатами опитування, проведеного серед 1200 українців у Польщі, Німеччині та Чехії, 75% опитаних планують повернутися в Україну найближчим часом.

Однією з головних проблем, з якою стикаються українські біженці за кордоном, є визнання їхньої кваліфікації. Лікарі, інженери, вчителі змушені починати кар’єру з нуля або працювати не за фахом. “Я працював головним бухгалтером в Україні, а тут мене влаштували упаковщиком на завод”, – скаржиться Олександр, який виїхав до Польщі рік тому.

Висока вартість життя також є серйозною проблемою. Оренда житла в європейських містах часто “з’їдає” левову частку зарплати, а вартість дитячих садків є просто астрономічною. “1500 доларів на місяць за дитсадок – це просто нереально для більшості українських сімей”, – каже Марія, яка виховує двох дітей у США.

“Там добре, де нас нема” – це прислів’я, яке часто цитують українські біженці. Однак, незважаючи на всі труднощі, більшість з них вірить у краще майбутнє України і готова повернутися додому.

 Ці мотиви свідчать про те, що, незважаючи на тимчасові труднощі, більшість українських біженців розглядають своє перебування за кордоном як тимчасовий захід і мають намір повернутися на батьківщину, як тільки це стане можливим.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News