22.5 C
Uzhhorod
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Фасад історичної будівлі у центрі Одеси зазнав руйнування.

14 липня фасад історичного житлового будинку обрушився на тротуар у центрі Одеси. Приблизно о 8 годині ранку впав карниз будівлі на Соборній площі, 4. Уламки деревʼяних балок і цементу розсипалися на тротуарі перед ґанком, деякі фрагменти опинилися на балконі та проїжджій частині.

На щастя, що ніхто з містян і гостей міста не постраждав.

Місцеві жителі неодноразово зверталися до комунальної служби з проханням обрізати гілки дерева, які тиснули на дах будівлі. Цього своєчасно не зробили, тому обвалилася ділянка карниза довжиною майже 20 метрів, і він продовжує руйнуватися. Зараз комунальники прибирають уламки.

Будинок був побудований в 1874 році, а зараз є історичною памʼяткою місцевого значення. Відомо, що тут жив відомий чеський письменник Сватоплук Чех.

Раніше вже був подібний випадок у самому центрі Одеси на Великій Арнаутській. Камера відеореєстратора записала, як два величезні уламки впали зовсім поруч із перехожими, які дивом залишилися неушкодженими. Це не перший випадок обвалу будинку Вергогі, в листопаді 2020 року карниз вже падав на тротуар, загрожуючи життю пішоходів.

А до цього- прибутковий будинок Стрітенської церкви на вулиці Ніжинська,16, де проживали люди, теж зазнав руйнування. У лютому мешканців вирішили тимчасово переселити через величезну тріщину, а в березні на тому ж місці рухнула стіна, яка пошкодила сусідню двоповерхову будівлю.

Невже наші міста так і будуть поступово самознищуватися?

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News