16.9 C
Uzhhorod
Неділя, 8 Вересня, 2024

До 50-ти  тисяч українських біженців в Чехії можуть лишитися житла

З липня змінюються умови забезпечення житлом біженців із України. Міністерство праці попереджає про ризик внутрішньої міграції.

У липні десятки тисяч українських біженців змушені будуть шукати нове житло. У багатьох випадках це змусить їх до переїздів до інших населених пунктів – насамперед, до великих міст, де більше роботи.

“Існує ризик масового браку житла, переміщення біженців без житла до центрів, особливо до Праги, масового від’їзду назад до України. Вплив ситуації можуть взяти на себе муніципалітети”, – наголошується в документі, який був підготовлений як основа для червневого засідання урядової коаліції.

Для наочності, на сайті SREALITY зараз всього 865 пропозицій про здачу мебльованих квартир у Брно та Празі з орендною платою до 20 000 крон на місяць. На всю Чехію зараз 1856 оголошень про оренду квартир до 20 000 крон з меблями та 9373 оголошень – без меблів.

З липня мешканці Чехії, які приймають українців, перестануть отримувати гроші. Для отримання повної суми допомоги власнику нерухомості необхідно буде зареєструватись у реєстрі квартир та договорів та проживати з українцями під одним дахом. В інших випадках розміщення можливе на правах оренди, яку біженці оплачуватимуть із допомоги.

Якщо біженець проживає у зареєстрованій квартирі, він отримуватиме допомогу у розмірі 3000 крон, без реєстрації лише 2400 крон.

Також з липня держава перестане платити за екстрене проживання людям із тимчасовим захистом, які перебувають у Чехії понад 150 днів і не належать до вразливих груп.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News