13.6 C
Uzhhorod
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Батько сімох дітей з Закарпаття засуджений до 3 років ув’язнення за ухилення від мобілізації

На Закарпатті виникла цікава ситуація з мобілізацією багатодітних чоловіків. Через бажання отримувати державну допомогу на дітей, багато матерів не вписували справжнього батька в свідоцтва про народження дітей, реєструючись як матері-одиначки. З початком війни та мобілізації ця ситуація створила проблеми для чоловіків, які фактично мали три і більше неповнолітніх дітей, але офіційно не були зареєстровані як їхні батьки.

Схожий випадок розглядав Берегівський районний суд Закарпатської області у справі №297/3582/23. Чоловіку, якому було видано повістку, не з’явився на збори, заявивши, що у нього семеро дітей. Його співмешканка підтвердила, що вони живуть разом і він є батьком цих дітей. Проте, під час судового засідання з’ясувалося, що в свідоцтвах про народження дітей записаний інший чоловік.

Суд, не маючи достатніх доказів для підтвердження слів підсудного та його співмешканки, визнав чоловіка винним у порушенні статті 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу) і засудив його до трьох років позбавлення волі. Цей випадок підкреслює правові труднощі, з якими стикаються багатодітні чоловіки в умовах мобілізації, якщо їхній статус батька не був офіційно оформлений.

Важливо знати, що:

  • Батьки трьох і більше неповнолітніх дітей мають право на відстрочку від мобілізації.
  • Для отримання відстрочки необхідно офіційно підтвердити батьківство.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News