20.3 C
Uzhhorod
Четвер, 19 Вересня, 2024

11 тисяч чоловіків були затримані прикордонниками за спробу незаконного перетину кордону

Станом на 12 січня 2024 року, за даними Державної прикордонної служби України, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, тобто з 24 лютого 2022 року, незаконно виїхало з України 650 тисяч чоловіків призовного віку. Це становить близько 10% від загальної кількості військовозобов’язаних в Україні.

З них 11 тисяч чоловіків були затримані прикордонниками за спробу незаконного перетину кордону. Більшість з них намагалися перетнути кордон поза межами пунктів пропуску.

Відповідно до українського законодавства, чоловіки призовного віку, які не мають законних підстав для виїзду з України, можуть бути призвані на військову службу. Однак, на практиці, відкликання на військову службу військовозобов’язаних, які незаконно виїхали з України, є досить проблематичним. Це пов’язано з тим, що уряд України не має можливості відстежувати місцезнаходження цих осіб.

Окрім того, деякі країни, до яких виїхали військовозобов’язані, відмовляються видати їх Україні. Наприклад, Польща не видала Україні 150 військовозобов’язаних, які незаконно виїхали з України через її територію.

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

ВІДПОВІСТИ

Введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Transcarpathia.News